Frank van de Laar (piano) en Joanna Wronko (viool) met Wereldpremière van Hans Kox in Museum de Cruquius


Category: Concerten
Frank van de Laar  (piano) en Joanna Wronko (viool)  met Wereldpremière van Hans Kox
in Museum de Cruquius
op
zaterdag 26 november

Pianist Frank van de Laar zal deze avond de wereldpremière piano solo
‘Quasi un’ illusione’ van de Nederlandse componist Hans Kox uitvoeren.
Joanna Wronko en Frank van de Laar zullen tevens de vioolsonate no.3 van Hans Kox uitvoeren.
Verder staat op het programma:
Brahms – scherzo in c
Dohnányi – vioolsonate in cis
Brahms – vioolsonate no.2 in A
Debussy – vioolsonate
In 2009 maakte de Poolse Joanna Wronko samen met de pianist Frank van de Laarhaar debuut-cd, The French Polish album, die alom werd geprezen: “fascinerende opname”!
Het Duitse muziektijdschrift Ensemble prees de rijke kleurschakering van hun toon en roemde hun geweldige interpretatie evenals hun vermogen om hun gehoor te inspireren, sprekend van een “fascinerende opname”. Ook het VPRO-programma Vrije Geluiden was onder de indruk van deze opname en nodigde hen uit voor een optreden. De Volkskrant plaatste de cd in de top 10 van 2009.

De violiste Joanna Wronko werd in 1980 geboren in Lodz (Polen). Zij studeerde in Freiburg bij Magdalena Rezler en Wolfgang Marschner, waar zij in 2004 haar diploma behaalde. Zij rondde haar solistenopleideing af bij Kolja Blacher in 2008 met een uitvoering van Bartoks Vioolconcert nr 2 met het Hamburg Symphonie Orkest. Tijdens de Holland Music Sessions won zij de New Master on Tour-prijs, het startschot voor een grote internationale tournee. Zo werd zij uitgenodigd om op te treden in het Rudolfinum in Praag, de Estonia Concert Hall in Tallinn, de Slovaakse Philharmonie in Bratislava en de Sibelius Academie in Helsinki. In 2007 maakte zij haar debuut in het Concertgebouw in Amsterdam.

Frank van de Laar
werd in 1965 te Laren geboren. Op tienjarige leeftijd begon hij zijn pianostudie die hij in 1989 aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Jan Wijn afsloot met de hoogst denkbare onderscheiding.
In 1987 won hij de derde prijs op het Internationale Brahms Concours te Hamburg en in 1988 behaalde hij de eerste prijs op het Postbank-Sweelinck concours en debuteerde in datzelfde jaar in de grote zaal van het Concertgebouw.
Sindsdien volgden optredens in binnen- en buitenland elkaar in hoog tempo op en werden door pers en publiek warm onthaald. Hij concerteerde in bijna alle landen van Europa, in Amerika en Azië  waarbij vele prijzen en onderscheidingen hem ten deel vielen.

Joanna Wronko en Frank van de Laar op zaterdag 26 november a.s. om 20.15 uur in Museum de Cruquius, waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn.
Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa van schouwburg de Meerse 023  5563707. De toegangsprijs voor alle concerten is € 22,50 (incl. pauzeconsumptie).